Kawa mrożona z blendera - jak ją przygotować?
Latem nawet ulubione espresso czy latte może nie zachęcać do przygotowania. Wysoka temperatura napojów nie idzie w bowiem w parze z wysoką temperaturą powietrza. Warto wtedy zastąpić je ich chłodnymi odpowiednikami. Doskonale wiemy, jak wielu kawoszy nie wytrzymałoby bez swojego ulubieńca, dlatego dziś podpowiadamy, jak przygotować kawę mrożoną z blendera!
Jak urozmaicić przepis na kawę mrożoną z blendera?
By Twój napój miał dobry smak, należy w pierwszej kolejności skupić się na bazie, czyli samej kawie. Warto stawiać na taką wysokiej jakości, np. 100% Arabica. Istotny jest również sposób jej parzenia. Później dopiero skup się na wzbogaceniu przepisu dodatkami. Twoja kawa mrożona z blendera może pozostać klasyczna czarna, ale może też zostać urozmaicona różnymi smakowymi dodatkami, np. syropami czy lodami w Twoim ulubionym smaku!
Receptura idealna!
Jeśli lubisz kawę z mlekiem, dolej go tylko odrobinę! Możesz postawić na mleko skondensowane, kokosowe lub roślinne, takie jak migdałowe czy sojowe. Jeśli chcesz podać kawę mrożoną z blendera "na bogato", przyozdób ją ubitą samodzielnie śmietaną, a także posypią z czekolady, karmelu czy orzechów lub kokosu. Postaw na to, co lubisz, i ciesz się pysznym i orzeźwiającym smakiem w gorące dni!